Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Garancia

Garancia

Garancia

1. Termékeinkre minden esetben a gyári garanciaidő érvényes! A garancia időtartama gyártónként változik.

2. Meghibásodás esetén a klímaszerelő szakvéleménye alapján történik a garanciális alkatrész megigénylése és annak cseréje. A márkaképviseletek elsősorban alkatrészt cserélnek! Csak indokolt esetben cserélnek teljes beltéri vagy kültéri egységet. Sok esetben csupán azért nem  hűt vagy fűt a berendezés, mert a hűtőközeg (gáz) megszökött a rendszerből. Ez lehet csupán szerelési hiba, ezért is első lépésként a szerelőt kell visszahívni.

3. A garancia megszűnésének okai:

 • Nem rendeltetésszerű használat: A garancia nem vonatkozik a nem rendeltetésszerű használatból eredő károkra, ezért kérjük, figyelmesen olvassa el a használati útmutatót!
 • Szerelésből adódó kár
 • Szakszerűtlen kezelés: Kérjük, hogy a beüzemelést követően követelje meg a beüzemelő szakszervíztől, hogy tartson oktatást a szakszerű üzemeltetésről.
 • Az előírt karbantartás hiánya: A garancia mindenkori feltétele az évenkénti, rendszeres karbantartás. Egyes márkaképviseletek ragaszkodnak az évi kétszeres karbantartáshoz.
 • A karbantartás ténye nincs számlával alátámasztva: A rendszeres karbantartást a márkaképviselet felé igazolni kell, ha kétségek merülnek fel, annak megléte felöl. A klíma végfelhasználója köteles a klíma karbantartásáról megfelelően gondoskodni, melyet bármilyen írásos dokumentációval igazolni kell (karbantartási napló, munkalap vagy számla). A márkaképviselet utólag bekérheti a karbantartást igazoló dokumentumot. Amennyiben kiderül, hogy a végfelhasználó nem tudja hitelt érdemlően igazolni a karbantartás rendszerességét a márkaképviselet felé, úgy a márkaképviselet megtagadhatja a garanciális alkatrész pótlását. Ebben az esetben az alkatrészt ki kell fizetni.
 • A karbantartás regisztrálásnak hiánya
 • Helytelenül kitöltött beüzemelési szelvény: A berendezés üzembe helyezése különleges szakértelmet kíván, ezért azt csak arra kiképzett szakember végezheti. Az érvényesítés szempontjából nagyon fontos, hogy fel legyen tüntetve az üzembe helyezési szelvényen a beüzemelő zöldkártya száma és a neve (cég esetén pecsét).
 • Helytelen tárolás: A hosszú ideig és nem megfelelő körülmények között történő tárolás az elektronikus fogyasztási cikk műszaki állapotának romlását idézheti elő.
 • Átalakítás
 • Elemi kár
 • A jótállási jegy megrongálódása, elhagyása, helytelen kitöltése, át- illetve kijavítása

 

4. A Panasonic készülékek esetében a 2 év általános garancia mellé +3 év garancia jár a kompresszorra.

5. Az Lg készülékek esetében a garancia 3 év.

6. Fujitsu klímaberendezések garanciája: 3 év + 7 év garancia kiterjesztés regisztációval. 

7. Fisher klímaberendezések garanciája: 3 év + 3 év garancia kiterjesztés regisztációval.

8. Gree klímaberendezések garanciája: 3 év + 7 év garancia kiterjesztés regisztációval.

9. Daikin klímaberendezések garanciája: 3 év 

10. 151/2013. (IX. 22.) Kormány rendelet: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a0300151.kor